Máme nové stránky. Tak to chci vidět!

pátek 29. května 2015

Dechové Dílny II

Koncem října, konkrétně od pátku 25. do úterý 29. 2013 téměř nebylo možné v Košťálově neslyšet hřmící plechy. Stejně jako v minulém roce se zde sešlo na třicet muzikantů, účastníků Dechových Dílen II. K osvědčeným lektorům z minulého ročníku jako je tubistka Tereza Radová, hornista Štěpán Jasenovec nebo trombonisti Jakub Mašek a Štěpán Janoušek se letos přidali další dva trumpetisté. Prvním byl Václav Novák původem z nedalekého Jičína. Pro mě osobně byl pak hlavní novinkou letošních kurzů trumpetista Lukáš Koudelka. Můžete ho znát jako leadera většiny profesionálních big bandů. V uplynulém roce především z brněnského B-Side Bandu, ve kterém zpívá mimo jiné známý Vojta Dyk. Letošní kurzy byly o dva dny delší, stihlo se tedy udělat více “práce”. Akce letos také přilákala více hostů na jednorázové události jako bylo promítání výukového DVD, rytmický a improvizační seminář nebo prezentace a samotné opravy nástrojařů Ervína Nagyho a Jana Rady. Celá akce byla zakončena hodinovým koncertem v prostorách Košťálovské sokolovny.

Jsem velmi rád, že se podařilo akci opět realizovat a věřím, že se to podaří také příští rok. V Košťálově jsou k tomu velmi dobré podmínky. Chtěl bych poděkovat především všem účastníkům, lektorům, obci Košťálov za veškerou podporu, paní ředitelce Aleně Janatové za poskytnutí prostor, všem učitelům a učitelkám jejichž prostory jsme okupovali, paní kuchařce Renatě Tůmové za výbornou stravu, školníkovi Vláďovi Klímovi, panu správci sokolovny J. Kobrlemu, mé mamce Vlaďce Jínové za přípravy snídaní a svačin, tátovi za celkovou hudební a organizační podporu, Karlovi Novákovi za obsluhu karaoke a v neposlední řadě mé přítelkyni Klárce.

Dechové Dílny nejsou pouze pro profesionální muzikanty. Mezi účastníky naleznete i úplné začátečníky. Akce je tak přístupná komukoliv, kdo má zájem si alespoň vyzkoušet hru na některý žesťový nástroj. Pokud máte takové chutě nebo víte o někom ze svého okolí, rádi vás přivítáme na dalším ročníku nebo i v jiné době a s čímkoliv vám pomůžeme. Naším cílem je zapálit nadšení v muzikantech všeho věku. Dejte nám o sobě vědět!



Další fotky naleznete zde: http://goo.gl/Zq6l1d

Žádné komentáře:

Okomentovat